U požaru izgorela tošna kuća; Murat Azirović, star 37 godina teško povredjen; vlasnica sumnja da je požar podmetnut jer je kuću izdavala Romima; komšije kažu da im Romi ne smetaju, ali da im nije mesto tik uz Beogradsko dramsko pozorište....

Nema odgovora na pitanje - GDE JE MESTO ROMIMA U SRBIJI?

 

Pročitajte informaciju koju su objavile "Večernje novosti"

U požaru teško povređen muškarac, vatra podmetnuta?

U velikom požaru u noći između petka i subote u Gružanskoj ulici 2 na Crvenom krstu teško je povređen Murat Azirović (37).

U VELIKOM požaru, koji se dogodio u noći između petka i subote, oko 1.45 sati u Gružanskoj ulici 2 na Crvenom krstu, teško je povređen Murat Azirović (37). On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, njegovo stanje je teško, ali nije životno ugrožen.

http://cdn.toboads.com/static/video/flowplayer/httpool/img/close.png") 100% 0% no-repeat transparent;">

Šta je moglo da prouzrokuje kobnu vatru, trenutno je misterija, budući da u trošnoj kući, koja je izgorela do temelja, nikada nije bilo struje. Osim nje, izgorela su i dva pomoćna objekta. Vlasnica kuće sumnja da je požar - podmetnut!

- Ljudima smetaju Romi, to je opšte poznata stvar - kaže Jasmina Gaši, koja je izgorelu kuću povremeno iznajmljivala. - Gađali su nas kamenjem, razbijali prozore nedavno, možda je i ovo neko besan zapalio.

U trenutku nesreće, u kući je bio samo povređeni čovek. Kako smo nezvanično saznali, on je s vremena na vreme tu dolazio da prespava, dok je njegova bratanica sa svoje dvoje dece i trećim na putu, iznajmljivala sobu od Jasmine Gaši.

- Sve nam je izgorelo, garderoba, lična dokumenta i ono što sam pripremala za porođaj - očajna je Azirovićeva bratanica Sabrina Jonusović. - Sinoć sam sa decom bila kod majke. Komšinica mi je javila da kuća gori. Kada sam došla vatrogasci su gasili vatru, a Murata su odvezli u bolnicu.

Iz Urgentnog centra potvrđeno je da je Azirović u stabilnom stanju.

- Povređeni je posle reanimacije prebačen na Odeljenje šoka B, njegovo stanje je teško, ali nije životno ugrožen - rekli su iz ove zdravstvene ustanove.

 

NISU NAM SMETALI

STANOVNICI Ulice Jovana Rajića, čije zgrade imaju direktan pogled na romsku kuću, kažu da protiv ovih ljudi nemaju ništa, ali im smeta što su od tog dvorišta napravili ruglo Vračara.

- Ovde se stalno smenjuju romske porodice, iako je jedna grupa bila preseljena u adekvatan smeštaj - kaže jedna od stanarki. - Nikada nije bilo neprijatnosti sa njima, ali stvarno mislim da im nije mesto ovde, tik uz Beogradsko dramsko pozorište.

 

 

 

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:606425-U-pozaru-tesko-povredjen-muskarac-vatra-podmetnuta

 

 

sakupljaci

Više od 10 hiljada Roma u Srbije su sakupljači sekundarnih sirovina, to im je jedini izvor prihoda. Da li će Romi donešenjem ovog Zakona i dalje moći sakupljati otpad? Pogledajte sledeći TV paket.

http://romaworld.rs/blog/sta-donosi-novi-zakon-o-upravljanju-otpadom/

Osman-Balic

 

Piše: Osman Balić,
Direktor YUROM Centra