Da li je za ovu ružnu priču najbitnije to što je zločinac romske nacionalnosti?

Da li bi naslov, da je psihopata imao, drugačije ime i prezime bio  - SRBIN obljubio devojčivu , ili MADjAR, ili SLOVAK obljubio devojčicu! 

Da odgovorim odmah, ne bi!

Ovakvi naslovi su rezervisani za Rome, i njima se direktno ugrožavaju prava ove nacionalne manjine i produbljuju predrasude, duboko usadjene u svest većinskog naroda.

 

UŽAS U SMEDEREVU

Rom obljubio devojčicu
J. I. | 16. mart 2015. 13:39 > 20:07 | Komentara: 6
Policija uhapsila R. B. (46) zbog seksualnog zlostavljanja deteta

SMEDEREVSKA policija uhapsila je četrdesetšestogodišnjeg R. B. romske nacionalnosti zbog sumnje da je obljubio dvanaestogodišnju devojčicu. On se tereti da je u nedelju uveče namamio dete u jednu napuštenu kuću u Ulici Miloša Velikog, u centru grada, a zatim je prisilio da ga oralno zadovolji.

U MUP kažu da zbog maloletnice ne žele da otkrivaju više detalja o ovom slučaju. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, R. B. devojčicu najverovatnije poznaje, a tog dana ju je pratio na putu do kuće u romskom naselju Mali Krivak, gde živi. Na prevaru ju je namamio u straćaru i tu obljubio.

Srećom, nasilnik je sprečen u daljem bestijalnom napastvovanju deteta, kada je u kuću upala policija. Nju je pozvao prolaznik, kome je bilo sumnjivo kada je video da devojčica ulazi u straćaru sa čovekom. Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će biti predat višem javnom tužiocu u Smederevu koji će odlučiti o pritvoru.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:538751-Rom-obljubio-devojcicu