Naslovna Hronika
16:30, 17.06.2015.

Autor A. S. Izvor Južne vesti | NIŠ

Valter Ismailović, dugogodišnji novinar i građanski aktivista preminuo je u niškoj policiji, nekoliko sati nakon tuče u kojoj je povređen.

U Policijskoj upravi su precizirali da se sve dogodilo prošlog četvrtka, nakon incidenta u romskom naselju Stočni trg.

Kolege su reagovale zbog narušavanja javnog reda i mira. Nakon 3 sata je nekoliko učesnika tuče došlo u stanicu, a jednom od njih je pozlilo dok su sedeli ispred na klupici i on je preminuo na licu mesta - kažu u policiji.
I dalje se čekaju rezultati obdukcije koja bi trebalo da pokaže uzrok smrti, odnosno da li je Ismailović preminuo zbog povreda zadobijenih u tuči.

U Udruženju čiji je bio aktivista nisu hteli da daju izjave za medije i rekli su da će se javnosti obratiti kada prikupe sve potrebne informacije i rezultate obdukcije i kada dobiju odobrenje Ismailovićevog sina.

Prema nepotvrđenim informacijama do incidenta je došlo tokom jedne od aktivnosti "Ponosa" u cilju podizanja pismenosti mladih Roma.

Ismailovića je navodno tokom tuče zasada nepoznati mladić udario palicom u glavu. Nakon saniranih povreda u Hitnoj pomoći on je otišao da da izjavu u policijsku stanicu na Crvenom krstu, gde je i preminuo.

Valter Ismailović je rođen 13. aprila 1972. godine, a bio je novinar "City radija" i RTV "Nišava". Poslednjih godina je bio aktivan u nevladinom sektoru u organizaciji "Ponos".