Ištvan Lakatuš, otac ubijenog dečaka iz Bečeja, kivan je na Viši sud u Novom Sadu, koji je P. P. (15) osudio na dve godine zatvora.

Novosadski Viši sud poslao je P. P. na izdržavanje kazne u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu, jer je Ervina Bilickog 17. marta 2013. u Bečeju brutalno pretukao, nakon čega je dečak preminuo. Sudija Milica Novaković rekla je prilikom izricanja presude da bi osuđeni bio strože kažnjen da je imao bar 16 godina.

Otac ubijenog dečaka iz Bečeja smatra da su takva obrazloženja novosadskog Višeg suda u najmanju ruku – sramotna.

- Kako je sa 14 godina znao da ubije mog sina, a ne može da odgovara za to i da dobije 10 godina zatvora? Dve godine zatvora dobijaju kada na ulici ubiju psa, a toliko je dosuđeno za prekid mladog života. Ubica mog sina će za dve godine izaći, imaće 17 godina i nastaviće život, a mog deteta više nema – očajan je Lakatuš.

Otac kaže da je još skandaloznije to što je odbrana osuđenog najavila žalbu.
- Oni će da se žale i zbog ove dve godine, na koliko je taj monstrum osuđen. Samo još ostaje da mu smanje kaznu na šest meseci, pa da odgovara kao da je napravio saobraćajni prekršaj. Nije vredelo ni to što su izneti dokazi da je uhapšeni bio skinheds, ni to da nije pokazao kajanje. A još su najavili žalbu jer smatraju da je prestrogo osuđen – navodi Lakatuš.

(Blic)

Komentare na ovu vest na Fejsbuk stranici Vestinet.rs mozete videti ako sledite link

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=682013088543800&id=322965741115205